IK HEB EEN SNELLE INTERNET VERBINDING (8 MBIT, 100 MBIT, GLASVEZEL 1 GBIT) MAAR IK HEB LAST VAN BUFFERING OF BLOKJES IN BEELD.

IK HEB EEN SNELLE INTERNET VERBINDING (8 MBIT, 100 MBIT, GLASVEZEL 1 GBIT) MAAR IK HEB LAST VAN BUFFERING OF BLOKJES IN BEELD.

Om goed beeld te krijgen is het heel belangrijk dat het IPTV apparaat voldoende snelheid krijgt en dat de internet op het apparaat stabiel is.

Aub. niet vergelijken VOD , Netflix of YouTube met IPTV want IPTV is LIVE streamen en de rest zijn dat niet. Daardoor heeft IPTV een stabiele en genoeg snelheid internet nodig.

STABIEL INTERNET:

Het apparaat waarop u IPTV kijkt moet constant 8MBit internet hebben en 12 Mbit voor Full HD zenders om goed te kunnen kijken. Het kan zijn dat uw provider aangeeft dat u 100 of 150 MBit krijgt. Dit betekent echter niet dat het apparaat waarop u de IPTV kijkt ook daadwerkelijk 8Mbit (12 Mbit voor Full HD zenders) internet doorkrijgt.

Schommelingen in de snelheid kunnen worden veroorzaakt door andere apparaten in uw netwerk die internet gebruiken of een defect in de kabel.

We merken ook dit probleem gebuurt vaak met DSL, kabel, 3G, 4G internet provider want deze technology is niet 100% stabile zoals Glasvezel.

U dient de snelheid dan ook te testen op de kabel waaraan uw IPTV apparaat is verbonden. Voer de test uit op verschillende momenten van de dag om ook schommelingen in de verbinding zichtbaar te maken.

Voor Speed-test: http://www.speedtest.net
Voor stabiele test (: http://ping-test.net/
Stuur ons alstublieft een foto van uw test.

VERBINDING MET KABEL

U kunt uw IPTV apparaat het beste met internet verbinden door middel van de kabel want er zijn veel factoren die van invloed zijn op de prestaties van draadloze netwerken:

  • Fysieke obstakels. (muren e.d.)
  • Netwerkbereik en afstand tussen apparaten.
  • Draadloze netwerkinterferentie.
  • Gedeeld signaal.

Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat WiFi een wisselend signaal krijgt. Door dit wisselende signaal kan de  beeldkwaliteit vervolgens minder zijn. Gebruik daarom bij voorkeur de internetkabel.

Gebruik bij het aansluiten van de internetkabel geen powerplugs (POE).

MODEM

Het kan ook mogelijk zijn dat uw modem verouderd is. Mogelijk is dit met een update te verhelpen. Of hij is zodanig verouderd dat deze vervangen moet worden. Reset uw modem en kijk of dit het probleem oplost.